LAST DAY

- I samarbete med Proteinbolaget (innehåller adlinks) - 
Godmorgon på er guys! Hoppas ni mår bra. Lite trött idag med, har verkligen tappat det där med att gå och lägga mig i tid. Vad är det som händer? Måste skärpa mig innan huden och träningen får ta smällen. Oh well, vad gör det när det äntligen är freeeeedag. Även sista dagen av denna månad. Hur sjukt att första månaden ba poff? Sista dagen av denna månad innebär även att det är sista dagen att handla med min kod PBLIUZA hos Proteinbolaget och få 10% rabatt på allt (även rea och kampanjpriser!). Så in och fynda guys! Här över har ni några av mina absolut bästa tips. 

Whey/Vassle - jag har ju alltid vassle i gröten, inte bara för proteinet men för den goda smaken. Mina favoritsmaker från GAAM Nutrition är kanelbulle, delicious vanilla och chocolate dream. Passar till allt! Bild 8 är en typisk frulle för mig, både vardag och helg. 
 
Dryck - Alltid najs att ha flak hemma med energidryck, och betydligt billigare än att köpa en och en i butik. Om man vet att man behöver energi i form av en iskall törstsläckade då och då skulle jag definitivt rekommenderar att haffa hem ett flak. PS, glöm inte panta! PS 2, det finns även koffeinfria drycker från t ex Nocco som man kan dricka på kvällarna om man vill ha törstsläckaren och/eller BCAA men inte kan dricka koffein (både dag och kväll). 
 
Bars - ungefär samma anledning som med dryck. Om man vet att man köper bars då och då är det mycket billigare att ha en låda. Brukar slänga ned en i väskan när jag är på språng (vilket är ofta). Förutom att det är gott så är det energirikt, proteinriktt och finns i sjukt många smaker idag (om man jämför med bara några år sen när det bara fanns typ choklad och ibland vanilj?!). PS, en riktigt najs dessert är ju att värma en bar i några sekunder och äta med lite proteinglass. Så bra kombo!! Speciellt chokladiga varianter, men man kan värma nästan alla smaker/varianter utan problem. 
 
Chips/Snacks - Idag finns det en del varianter av nyttigare chips av t ex linser. Så goda varianter! En ny favorit är Snackbro's curls i smaken sourream and pepper, så god. Men ät i lagom mängd, om med allt annat. Trots att en viss produkt kan innehålla bättre saker så kan det fortfarande innehålla en del kalorier. Det kanske inte spelar så stor roll för alla, men det beror väl på vad man har för mål med sin träning och kost. 
 
BCAA - Innan och efter mina träningar tar jag BCAA (ca 5 g) tillsammans med riskakor. Så gott! Mina favoriter är Supersurt från GAAM Nutrition och Green apple och Watermelon från Women's best. Brukar oftast gilla fruktigare smaker så nya Life series Passion Mango tog ju mig med storm, så god. Tänk er att blanda ut i en jar med is på sommaren - perfekt törstsläckare. Men ibland går godissmaker hem, som t ex Supersurt. Den är verkligen PERFEKT. 
 
Vitaminer - Sist men verkligen (!!!) inte minst! Här får man tänka lite på sin kost, vad man kanske inte får i sig via sin kost och behöver därför tillskott av det. T ex om man inte äter fisk och fetter ofta kan det vara väldigt nyttigt med Omega 3. Jag fick väldigt mycket kramp ett tag och då började jag med ZMA eller bara Magnesium. Solens absence här i Sverige har såklart fått mig att poppa D-vitamin, haha viktiga grejer. Jag brukar ta Omega 3 och Multivitamin efter frullen. Efter lunch tar jag järn och vitamin d och innan sover tar jag ZMA (Zink och Magnesium). Man får helt enkelt gå efter sina behov här men oftast missar man ut på en del viktiga vitaminer och minteraler om man inte ser till att få i sig allt genom kost och annat. 
 
Hoppas ni får en dunderfredag! ♥
Category: FITNESS & HEALTH