MY FAVOURITE GAINZ

- I samarbete med Proteinbolaget, tänkte jag visa er vad jag använder för kosttillskott under en hel dag! -
 
1. Så jag börjar dagen med Burn från PB's egna märke GAAM Nutrition från serien Candy series, vilket är en fat burner shake i smaken Sour pops. Måste säga att jag gillar den mer än Hallonbåtar. Den är ju också god men denna var mycket godare enligt mig. Den shakear jag och dricker ungefär en kvart innan frulle. Så medan jag dricker den brukar jag preppa frukost. Så några fördelar med Burn som jag kan bekräfta är ökad ämnesomsättning, uppiggande och minskad hunger (för mig har sötsuget minskat ganska så ordentligt. Ett antagande från vissa är att den ska skapa magi, att man bara kan sitta på arslet och äta skit men denna kommer "burn everything" - nej, det stämmer inte. Det den gör är att den ger en kick till en redan pågående resa som innebär hårt jobb och en bra kost. En push helt enkelt. En god sådan. 
 
2. En favoritfrulle som ni kanske vet är ju gröt, speciellt proteingröt. Gott, mättande och näringsrikt. Just nu är favoritsmaken Gräddkola från serien Candy Series, (ingår i PB*s egna märke GAAM Nutrition). Sååå gott! Har även sett att vissa har bakat med just denna smak så det måste jag verkligen testa. Jag tror att detta protein är nice bara som en vanlig shake också, har inte testat än (kan uppdatera här när jag gör det) men jag kan tänka mig att det blir bra. Hur jag gör min proteingröt är en vanlig fråga så här har ni en youtube video som visar exakt hur jag gör och vad jag använder. Variation är typ mitt efternamn, älskar att variera ALLT så detta gäller även smak av proteinpulver i gröten. Även ifall Gräddkola är en stor favorit så blir det olika smaker varje dag. Ännu en stor favorit är Nougatkräm, Chocolate Dream, Delicious Vanilla och Cinnamon bun. Det jag gillar med PB's whey protein (både vanliga GAAM och Candy series) är att de är lättlösliga i både vatten, gröt och smoothies. En STOR favoritsmak i smoothies är Fresh strawberry - ÄLSKAR den. Proteinet är även låg i laktos om man skulle vara känslig mot laktos. 
3. Efter frukosten tar jag vitamintillskott; Omega 3 och Vitamin D. Ända sen jag började ta dessa tillskott känner jag att jag mår bättre, speciellt Vitamin D har gjort under för mitt immunförsvar och det är så viktigt med just denna vitamin här i Sverige då man verkligen inte kan räkna med vädret. Efter lunch tar jag Multivitamin och Järn, och innan jag borstar tänderna vid läggdags tar jag Magnesium. Hade ett otroligt stort problem med kramp för inte så längesen. Kunde sitta och kolla på tv i soffan och det krampade som in i helvete i benen, det kunde hända ungefär 3-4 gånger varje kväll så det tillskottet har hjälpt så mycket. 
 
Fördelar:
Omega 3: bra fetter, antiinflammatoriska effekter, stärker diet, ökar blodcirkulation
Vitamin D: ökat immunförsvar, ökat mineralupptag, bra för skelett 
Multivitamin: ökat välmående, prestationshöjande, vitaminer, mineraler, antioxidanter
Järn: blodbildning och syretransportör (extra viktiga under tjejvecka!)
Magnesium: elektrolytbalans, bidrar till normal proteinsyntes, normal muskelfunktion och funktion i nervsystemet
 
Ni hittar alla vitamintillskott här (förutom Järn som inte finns på PB än, mina är från Holistic) 
 
4. Innan träningen har jag ett par alternativ; antingen brukar jag ta Amino Pro, Nocco eller GAAM Nutrition's Preworkout. Favoritsmaken är då Fizzy bottles, riktigt god! Ibland brukar jag även testa andra märken, bara för att jag älskar att testa nytt men man har ju sina favoriter som nämndes. När det gäller Amino Pro's drycker älskar jag ananas och mango, även hallon är underbar. Resten är också goda men dessa tre är favoriterna! När det gäller Nocco är Päron och Cassis mina favoriter. Sen väntar jag ungefär 30 min innan jag börjar träna så jag inte får håll. Fram tills månadsskiftet har Proteinbolaget riktigt grymma dryckesdeals HÄR om ni vill fynda hem flak - mycket billigare i längden än att köpa i livsmedelsbutikerna som ICA, Coop osv. Sen får man ju tänka på att panta, då tjänar man en fin slant också. Jag pantar ALLTID. 
5. Under träningen tar jag alltid BCAA, just nu är favoriten Supersurt från Candy Series. Den är så sinnessjukt god, är inne på min andra burk och känner att jag behöver påfyllning snarast haha! Vissa kvällar om jag känner mig lite sötsugen eller något brukar jag fixa en shake med denna. Men under träning har jag märkt att BCAA hjälper väldigt mycket. Bortsett från att det är väldigt gott och törstsläckande så upplever jag att det är uppiggande vilket är nice när man brukar köra väldigt hårt. Andra fördelar med BCAA under träningspass är att det ökar prestationsförmågan, håller en hydrated och motverkar kramp. Just denna innehåller även vitamin B6 som maximerar omsättningen av aminosyror i kroppen och glutamin som stödjer immunförsvaret (som får ta en del smällar från hård styrketräning och kaloriunderskott). Finns i många goda smaker, sour pops och sour skulls är också mums!
 
6. Precis efter träning tar jag EAA men jag är fortfarande i testfasen, har inte tagit det så länge. Fick tipset av mina kollegor på PB att EAA är en bra återhämtningsprodukt. Lately har det verkligen gått framåt för mig, har verkligen noterat bättre resultat men jag tror det är en effekt av många effektiva förändringar i min vardag; bättre kost, intervaller på löpbandet och såklart mer effektiv återhämtning (att faktiskt preppa återhämtning så man kan ta det DIREKT efter passet). Så jag tror definitivt att EAA:n har hjälp då EAA, enligt studier ska öka proteinsyntesen för optimal muskeluppbyggnad. EAA, som står för Essential Amino Acids, är livsnödvändiga för kroppen och vi kan inte producera dem själva. Det betyder alltså att du måste få in dig dem via maten eller tillskott. EAA från Candy series finns i 3 smaker; sura remmar, sour pops och sura colanappar. Just nu är min vardagsfavorit sura remmar, men diggar även sura colanappar även om det inte är min favorit. Måste testa sour pops då jag älskar BCAA:n i den smaken. 
7. Sist men inte minst; Kasein. De två smakerna jag har hemma nu är Blueberry vanilla och Chocolate sundae från GAAM Nutrition och ni hittar dem här. Har provat den förstnämnda hitills och riktigt god var den! Jag ÄLSKAR ju blåbär så den smaken var perfekt för mig. Chokladvarianten vill jag göra pudding och fluff av på kvällarna, perfekt efterrätt med proteinboost inför natten. Man kan ju även göra prottegröt av dessa och mug cakes, kommer ni ihåg hur ofta jag gjorde mug cakes på kvällarna med kasein? Längesen! Måste få till kasein-vanan igen, tror det skulle va riktigt bra för mig. Kasein är då ett proteintillskott som bryts ned under en längre tid, "långsamt" protein brukar man kalla det (till skillnad från Whey/Vassle som är snabbare protein, kroppen bryter ned det snabbare vilket gör det till bästa proteinet att ta efter träning). Några fler fördelar med kasein; glutamin (stärker immunförsvar), glutenfri, innehåller aminosyror, återhämtning av muskler och tillför protein till musklerna i upp till 8 timmar. Perfekt natt-protein med andra ord. 
 
Så, det var några av mina vardagsfavoriter när det gäller kosttillskott. Det finns ju många tillskott som jag inte har testat än som t ex Kreatin, ZMA, Beta Karoten osv osv.. Om behovet uppstår senare kan det va så att jag testar men just nu funkar dessa bra, och det ni läste är då det jag tycker är viktigt med mina tillskott och varför jag tar dem. Jag hoppas detta inlägg var roligt och intressant att läsa för er, om det är något ni undrar får ni självklart kommentera nedan. Har direktlänkat produkterna om ni är sugna på att beställa, min rabattkod PBFITNESSBYLIUZA ger er 20% rabatt på PB's egna märke GAAM Nutrition och 10% på resten, detta gäller då ord. priser. Om ni endast handlar kampanjvaror, eller en blandning skulle de va så nice om ni gick via min länk (här) så får jag en liten bonus, inget måste såklart men skulle bli jätteglad om ni gjorde det.
 
Hoppas er dag rullar på fint - toodles! ♥
Category: FITNESS & HEALTH
Nocco - amino pro - proteinbolaget