JANUARY WAS JUST A TRIAL MONTH

weheartit
 
Godmorgon på er guys! Hoppas ni mår bra och kickar igång denna månad ordentligt. Själv tänkte jag kicka igång den med träning innan jobbet men kom inte upp. Hittills har jag haft en ganska shitty day, haha om man får säga så innan 12. Missade bussen jag skulle ta för att en granne skulle av på första våningen och han hade cykeloutfit på sig. Alltså snöflingorna som faller just nu är stora son apelsiner, är det här verkligen cykelvägen? Missade bussen med ett par sekunder så är lite småsur på grannen just nu haha! Nä men vi får hoppas på att dagen vänder. Har precis fått hem en otroligt snygg träningsoutfit från Hunkemöller (samarbete) så ni kan ju gissa hur taggad jag är på kvällens gympass?!

Denna månad kommer jag börja löpa. Nu vet jag att jag har haft det målet ett par gånger tidigare, ganska många gånger faktiskt. Men jag tröttnar på något sätt. Jag har tänkt på det länge inför denna månad och försökt analysera varför jag tröttnar och hur jag kan göra det annorlunda denna gång. Jag har kommit fram till att det måste va för att jag pushar mig själv för hårt och för snabbt. Direkt när det börjar kännas lättare så tar jag större kliv framåt istället för baby steps som det var tänkt och jag är ganska säker på att det är just denna ivriga inställning (som annars är så bra att ha i livet) som gör mig trött i längden när det gäller just utvecklingen av löpning. Så jag har en metod för att lära mig att älska springa i år. Just nu är jag inte säker på att det kommer funka men helt klart värt ett försök.
 
Nu kanske många av er tänker "men varför göra något man inte gillar?" och på ett sätt håller jag med er, varför liksom. Njut av life. Men den andra delen av mig VET hur grymma fördelar det finns med löpning, speciellt intervallöpning. För det första förbättrar man konditionen något galet och det är även guld för fettförbränning vilket jag vill satsa mer på. En sak som jag tänker mycket på är ju att det man blir bättre på blir roligare. T ex plankan som var det värsta jag visste förut är en av mina favoritövningar idag. Jag bestämde mig för att köra på plankan och började smått, plankade 4 x 30 sek. Det blev lättare och efter en månad eller två ökade jag till 45 sek och sen 1 min osv. Jag kände mig starkare, det kändes roligare och allt för att jag tog ett steg utanför my comfort zone - where all the magic happens.
 
Grejen är - jag vet att jag är stark. Jag har muskler lite överallt men jag är inte så lean som jag skulle vilja vara, jag har en del fett som täcker över mina grymma muskler och ja, nu är det dags att kötta del 2/2 - lean-ness. Detta är inget jag uppmuntrar någon till, utan det är enbart MITT mål, för i år. Samma sak gäller kosten. Jag kommer äta lite mer lowcarb, speciellt på kvällarna och helgerna. Btw, det finns ju inget som heter No-cheat-february men eftersom denna månad är ganska chill för mig (bara en födelsedagsfest) så känns det som en perfekt månad att slipa på kroppen. Känner på mig att jag kommer skapa magi denna månad.
 
Så, min metod för att lära mig älska löpning är babysteps och försöka hålla mig till det. Nu i februari kommer jag att springa 2 km i intervaller. Kanske inte mycket för vissa av er men för någon som inte alls är så förtjust i att springa än så länge är det ganska mycket. I mars kommer jag att öka till 3 km som jag kommer köra på i april också, men i april kommer jag försöka att slå min tid vid varje tillfälle. I maj tänkte jag öka till 4 km, samma sak gäller i juni. I juli kommer jag köra 5 km. Juli och augusti är målet att slå tiden 30 min för en 5K. Så, än så länge är det de målen jag satt, det räcker så. Ett tips när man sätter mål är att sätta mål så långt man kan se. Det känns mer möjligt att nå och därav blir man mer peppad för att nå dit, även nå varje delmål. Jag tror det här kommer bli bra. 
 
Hoppas ni har en underbar torsdag! ♥

#1 / / Anonym:

Mer mat tips! Om vad du nu tex ska äta i februari

#2 / / ebba:

känns ju extremt ironiskt att du pratar om hur du vill bli av med fettet på kroppen när du härom dagen åt pannkakor m grädde, och mackor? man blir vad man äter sägs det...

Svar: Ja de blir man, men de där var i januari och jag har skrivit ”extremt” mycket om att jag har ändrat mycket på kosten nu i februari. Läs på lite innan du kommenterar att de är ”extremt ironiskt” :)
Liuza K. Haque