OUR HOTEL; MÖVENPICK IBN BATTUTA GATE

Vi stannade på hotellet; Mövenpick Ibn Battuta Gate (deras hemsida hittar ni här).
Vårt fina rum.
De hade gjort det så fint med rosblad och handskrivet brev. Sen kom de även upp med chocolate cake, mm!
Det fina badrummet. Så mycket ljus och fina detaljer överallt! 
 Badrummet var riktigt fint men vi badade inte en enda dag, haha!
 
Den fina utsikten från hissen. Ni som följer mig på snapchat (liuza) såg nog att jag gillade detta mucho!
 
Den fina entrén.
 
Fina detaljer.
 
 
Märks det att jag gillade den här delen?
 
Ja, miljön var riktigt fin. Och min man, han med. Älskar denna bild på honom!
 
Så, ja. Vi stannade på Mövenpick hotellet i Ibn Battuta Gate, som sagt. Det är ett femstjärnigt hotell, som ligger liiiite off. Bara lite. En taxi hem från Dubai Mall kostade runt 60 dirham, ungefär 150 kr. Vi hade det mesta i närheten, men vi bodde inte mitt i smeten. Det gillade vi båda faktiskt. Att komma bort lite, det var ju en av målen med hela resan. Däremot hade vi ett köpcentrum precis utanför hotellet som faktiskt såg ganska liten ut utanför men det var riiiiktigt stort det med. Inte lika stor som Dubai Mall (nothing is, haha!) men ganska stor ändå. De hade ganska mycket där, plus att "taket" var som en night sky så det var lite förvirrande att gå in dit på dagen haha!
 
Det finns tre (?) Mövenpick hotell där och fastän vi såg denna först och föll så var vi nära på att boka en annan, som var mer populär men Musse var riktigt smart och kollade upp lite real-time-fakta. Vid den vi tänkte boka så bygger de väldigt mycket just nu så det skulle vart riktigt mycket oljud. Vi åkte förbi det hotellet ett par gånger och det är verkligen mitt i moset. Samma gäller den tredje som är på The Walk, helt hysteriskt där och även där fanns det högjudda byggen i närheten. Det som vi läste mycket och såg när det gäller vårt hotell var att utsikten inte är så speciell, vilket stämde. Man har ingen fin garden/ocean osv view, utan det var typ motorväg och ja, inget speciellt. Men de ska ha jäkligt mycket creds för hur fint och bra hotellet var. Alla fina rum, hotellmiljön precis utanför, alla fina detaljer och all dekoration. Man tänkte inte ens på the outside world. De är nog mycket medvetna om deras utsikt som kanske inte var den bästa men oj vad de kompenserade för det, de fick en att inte ens vilja kolla ut. Creds.
 
På hotellet fanns många services, den bästa var nog bussen mot Dubai Mall och deras strand/klubb på The Palm. Den gick ganska så ofta, så det var sjukt smidigt att ta sig till ställen. När vi skulle åka längre än så brukar vi ändå ta t ex Dubai Mall bussen och sen ta taxi därifrån istället så sparade man lite pengar. Från Dubai Mall hem fanns inga bussar hem, har för mig att det var för att det kan va svårt att estimera när folk vill gå hem därifrån. Inte nog med att köpcentrumet är GIGANTISKT men där finns även Burj Khalifa, en mindre fin souk och Dubai fountan. Bland annat. Men från stranden fanns bussar hem till hotellet. Väl på stranden fanns en klubb, solplatser, en infinity pool och såklart stranden. Riktigt bra faktiskt. När vi skulle åka hem så bokade vi en bil via de som körde oss till flygplatsen. Även det var riktigt bra då vi betalde en fast summa och man kan lita på att de tar den bästa vägen. Det är det som är det jobbiga med taxi. Vissa dagar hade vi riktigt jobbiga drivers som försökte ta omvägar men Musse hanterade de perfekt, men jo man måste verkligen ha koll på hur de kör där. Märker de att man är turist och inte kan vägarna så utnyttjar vissa gärna det. Men min man, han hade stenkoll på vägarna haha! 
 
Det var lite om hotellet, vi gillade det jättemycket. De var riktigt trevliga, hjälpte alltid till och höll det fräscht. Kan definitivt tänka mig bo där igen när vi åker till Dubai, och deras hotellfrukost var ju mums. Mer om det sen. Något speciellt ni undrar om hotellet så är det bara att slänga iväg en kommentar här nere.
 
Annarrs kom jag precis hem från en lång dag på jobbet. Okej, inte så lång men mådde ju inte helt 100 så lite längre kändes den. Köpte hem lite choklad och juice. Dags för lite Modern family marathon.
 
Hoppas ni har en underbar måndagskväll! ♥
Category: TRAVEL THE WORLD
5 star hotel - dubai - hotell - mövenpick ibn battuta gate
Sara

Hej! Har du tips på om man ska boka hotell tidigt eller sent i dubai? Vad gick priserna på för detta hotell? Sjukt fina bilder btw!

Svar: Hej! Så sorry för sent svar! Tidigt tycker jag, vi hittade det här hotellet för ett billigare pris första gången vi såg det men vi kunde inte bestämma oss mellan alla hotell och när vi kom tillbaka till denna var den dyrare men helt klart värt - så bra hotell och bra services :) det gick runt 10 för oss båda för hela resan inkl frukostbuffe - tack snälla!
Liuza K. Haque