DUBAI DAY FOUR

Började dagen med en riktigt mumsig frukost. Alltså mängden nutella jag åt där, haha! Blir ju så när man inte brukar ha nutella hemma. Vilket dock ändrades när vi kom hem.. Måste ändras asap.
 
Vi tog en stroll i Ibn Battuta Mall som låg precis utanför vårt hotell. Alltså, kolla hur mycket kul de har där? En popcorn-bar, alltså åh vad jag ville prova allihopa. Men varje gång vi gick förbi här var jag proppmätt...
 
Japp, hade faktiskt med mig Nocco haha! Det var riktigt fräscht med en iskall nocco i värmen innan ett svettigt gympass på deras härliga gym på taket. Älskade detta spegelrum, speglar på båda sidorna. Drömmen!! Behöver jag säga att jag fick rensa bland några hundra selfies efter den dagen? Haha selfiequeen!
 
Invigde dessa snygga tights och det blev ett köttigt magpass.
 
Sen fixade vi oss och blev upphämtade av en stor vit bil från Platinum Heritage. 
 
Dags för ökensafari! Dessa huvudbonader hade alla besökare, låt alla selfies börja...
 
Däremot var det lite jobbigt att täcka munnen, speciellt då jag redan mådde lite illa från bilturen dit. 
När vi kom fram till samlingsplatsen bytte vi bil till denna som vi åkte runt på öknen med; en 1948's land rover vilket var den första bilen som ersatte kamelerna. Helt öppen, vilket var bland det coolaste ever.
Det blev ett par photoshoots med den. Passade inte hubster in typ överallt där, ja haha!
 
Jag har en tendens att må illa i bilar, speciellt när man åker länge och det är krokiga vägar så vi hade läst att många mår illa när de åkte genom öknen då det är lite bumpy så hubster hade köpt åksjuke-tuggummi till mig. Funkade hur bra som helst! 
 
Bam så mådde man prima igen och kunde posa med den balla bilen.
 
Sen började vi åka. SÅ KUL! 
Alltså... HUR FINT?! Man kunde inte sluta säga WOW! 
 
Det blev ett par hundra selfies medan vi åkte. Man kände sig som en superstar! 
 
Det här trädet heter Sodom's Apple som vi stannade och kollade lite på. 
Kameler äter ETT sånt blad när de känner sig dåliga i magen och bam.. Haha! Men bara ett. Människor kan däremot inte äta dem, bladen är giftiga då de innehåller ett vitt gift i en mjölkig konsistens. Vår tour guide gav oss en närmre titt på bladen och berättade att giftet kan döda människor och en av våra travel mates, som var så rolig, ba pleease move it away from me! Haha! 
Sen åkte vi vidare. Alltså det var så sinnessjukt vackert där!
Sen stannade vi ett tag och alla tog lite foton och hängde lite.
Det var så jobbigt att gå i sanden, speciellt att gå upp för backarna.
Ja alltså, man kände sig ju inte lite ball där.
Hur klockren selfie? Älskar den!
Brukar i princip ALDRIG le med tänderna men hubster pushade och måste va ärlig, gillar faktiskt bilden.
Superstar lizzie.
Sen fortsatte vi åka. Här är en del avspärrat där de forskar för att förstå hur växter överlever i öknen och hur man kan påverka levnadstiden osv. Det är alltså en sheikh som äger detta naturreservat och Platinum Heritage är hans företag.
Sen kom vi fram till stopp 3 där vi skulle få se en falcon show. 
Vi fick uppfriskande äppelcider som vi smuttade på under showen. 
Falcon showen var bland det coolaste jag sett! Den skulle fånga sin mat och wooow vad den flög snabbt.
Att få uppleva en solnedgång i öknen - check!
Sen fick man hålla i falken. Jag höll också i den, men de bilderna blev kassa...
 
Alla i vår grupp var bäst! Vi hjälpte varandra att ta bilder i bilen. Älskar den här bilden!
Passade såklart på att styla lite framför också. Stackars hubster som har en så divig fru, haha!
Vi var de sista som lämnade förra stopet för alla vi tog bilder med bilen, haha! Vår tour guide race:ade genom öknen till lägret vilket var sista stopet. Här skulle det bjudas på middag och underhålling. 
Camel in the making.
Troligtvis den mest perfekta vattenpipa-miljön jag upplevt. 
Först fick vi lite förrätt. Hummusen var MUMS. Ni vet ju att jag ÄÄÄLSKAR hummus. Måste göra det asap.
Sen bjöds det på lite underhållning. Det är traditionell dans där männen dansar med vapen. Så coolt!
Middag time! Första gången man åt kamelkött, det var gott. Lite som nötkött men annorlunda. 
Lite middagsaktivitet, traditionell dans. Det var verkligen något att se! Har sett många som går på såna här upplevelser och får se magdans vilket inte alls är arabiskt så det var riktigt coolt att få se the real deal. Mycket hår-action... Hennes nacke är fett vältränad kan jag säga. Vilka moves!!
Vi red kameler! Riktigt KUL faktiskt. Speciellt när den reste på sig. Aldrig har jag spänt mig så hårt haha! 
Och ja, hade lärt mig att det blir riktigt kyligt om kvällarna så hade alltid en tjocktröja med mig vart jag än gick. Vilken semester haha! Efter middagen gick vi tillbaka dit (man fick rida kamelerna hur många gånger man ville) men då var jag så mätt att jag trodde jag skulle spy när kamelen reste på sig så jag red inte. Men hubster gjorde det och de som tog hand om kamelerna erbjöd sig att ta en bild på oss medan han satt på den och jag skulle stå bredvid. Precis då kissar kamelen. SÅ MYCKET, och kamelerna är ju så långa att hela deras mage/rumpa var ju i höjden av mitt huvud så jag kutade ju därifrån. Fick som tur inget på mig men nej tack, vi behövde inga bilder då haha!
Vårt härliga gäng! Tre gifta par och vår tour guide. Han var bäst! Paret till höger om oss är ett par som varit gifta i 3 år och bor i Nya Zeeland och det paret längst ut till vänster hade också precis gift sig som oss och bodde i USA. Alla var helt underbara! Ingen blev irriterad över bilder eller annat, vi hjälpte varandra och alla var så sociala. SÅ kul! För när vi kom fram till det här lagret var ju alla "grupper" samlade men vi satt ju såklart tillsammans. Men då hörde vi hur asociala och tråkiga vissa andra var. Så ja, vi hade verkligen tur! 
När vi kom hem var vi lite hungriga men orkade verkligen inte gå ut efter den långa dagen vi hade så vi hamnade i rummet med lite roomservice och Fast and Furious. Bästa!
Det blev calamares för mig och hubster tog någon steak sandwich.
Sen delade vi på en efterätt, en cheesecake som faktiskt inte var någon höjdare. Tråkigt. 
 
Så, det var dag fyra. Bättre sent än aldrig. Blev ju mycket jobb där i helgen så hann inte alls sitta med datorn. Men nu så. Så den fjärde dagen åkte vi till öknen. Vi valde kvällstiden så vi blev upplockade på eftermiddagen vilket gav oss en fri morgon till frukost i lugn och ro, lite mall strolling och träning.
 
Vi åkte med företaget Platinum Heritage. Det är det bästa företaget som erbjuder ökensafari i Dubai, vilken grym och autentisk upplevelse. Det finns två paket; Platinum Collection och Heritage Collection. Vi tog det sistnämnda. En av de stora skillnaderna är bilen man åker runt i öknen. Den vi tog var ju en old school och öppen land rover från 1948, bland det coolaste någonsin. Speciellt när vi skulle åka hem under natthimmeln i tomma öknen i en öppen bil. Alltså wow, vilken känsla. Går verkligen inte att beskriva alls.. När man väljer Platinum får man åka i en modern bil med AC osv.. Tycker att halva upplevelsen försvinner då, men det är bara vi. Vi rekommenderar i alla fall Heritage Collection, och framförallt detta företag. SÅ bra service och välplanerad upplevelse. Har ni varit på ökensafari? Vad tyckte ni? Vi älskade det!
 
Hoppas ni har en underbar tisdagskväll! ♥
Category: TRAVEL THE WORLD