DUBAI DAY FIVE

Började dagen med en GOD frulle. Denna station måste ha varit favoriten! 
 
Det fanns två fönsterplatser på morgonen och det var nästan som att de hade bestämt att vi skulle sitta där, tror vi satt där de fyra sista dagarna. Skönt att börja dagen med en god frukost och solsken.
 
Jag och hubster tävlade om finaste och godaste pancake tallriken. Gissa vem som vann, hihi.
En snabb dagens innan taxin kom.
Sen kom vi fram till Miracle Garden, en hel park full av blommor.
Alltså. Så mycket blommor, helt sjukt! Alla hjärtan var våra favoriter. Här kommer en bildbomb från den otroligt fina parken. Notera att vi var där någon timme eller två bara, ingen av oss älskar blommor SÅ mycket men det kändes som att Miracle Garden var något att se - hur ofta ser man SÅHÄR många blommor?! 
Blomhus.
De hade till och med en liten variant av Burj Khalifa.
Lifesize flygplan. Say what?
Popcorn.
En av våra favoriter, så cool.
Till och med bänkarna var färgglada och coola.
Jag och alla kineser tog bild med blomflickorna.. Haha!
Så himla fin miljö. Vi tog en paus från solen som STEKTE den dagen, dumt av oss att komma hit MITT på dagen. Men vi hade fått tipset att inte komma på kvällen då det är helt fullproppat då.
Lite vila i skuggan.
 
Det här var nog favoritdelen i hela parken.
En obligatorisk bild, eller vad?
 
Nä, alla bilder blev inte fina.
Men vissa blev bra. Min glada och energifulla älskling. 
Sen tog vi en taxi till Mall of Emirates som också är ett stort och populärt köpcentrum. Väldigt fina detaljer och stort utbud, man märkte ganska snabbt att det här var köpcentrumet där de lokala mest hängde till skillnad från Dubai Mall som var mer turistigt. Det var ju fint och så men inget märkvärdigt egentligen.
Deras Apple store var så himla fin. Älskar stora fönster.
Sen slog ju hungern till naturligtvis och då hamnade vi på deras foodcourt där vi tog en pepperoni pizza på Papa John's, något som jag älskar men inte äter ofta för det brukar ju inte finnas utan fläskkött. Sen hade de en meny där man tog en medium pizza och fick med kycklingvingar, dipp och dricka. Så jäkla värt.
Sen gick hubster och fixade curly fries som jag ville prova från Hardee's. Så gott och rolig snack.
Sen drog vi vidare för att se den populära och fina byggnaden Burj Al Arab. 
 
Haha, min hulk-hubster.
 
... och så var det dags att åka vidare.
 
Medan solen gick ned. Älskade solnedgångarna där. 
Sen tog vi en lång promenad för att hitta Cocoville. Alltså... jag kände mig hemma där.
Den åh-så-fina inredningen. Vi fick till och med en liten private tour genom hela cafét, en massa back story och kul från de som jobbade där. SÅ gullig staff! Jättefina detaljer, möbler och färger. Älskade allt!
Min finis.
I väntan på chocolaaate!
Alltså.. så många videos man har sett och äntligen fick man prova en sån. Medan de hällde choklad över filmade vi, fotade vi och tappade hakan samtidigt. SÅÅ coolt!
I mean...
Så i det otroligt fina chokladskalet som var format som en kakaoböna fanns det brownie, nötter, glass, sockervadd (tror jag).. Alltså. VILKEN CHOKLADBOMB. Vi var i heaven. Som TUUUUR föreslog jag att vi delade på en, och ifall vi ville ha mer kunde vi beställa en till. Den var GIGANTISK och sjukt maffig. Det sista tvingade vi i oss, praktiskt taget.. Mest för att det var så gott och vi visste att vi skulle ångra oss om vi inte åt.
De hade en massa gott man kunde köpa. Ångrar lite att vi inte gjorde det, men efteråt var vi så mätta så jag tror inte ens vi tänkte tanken just då haha! Men nu skulle jag inte säga nej till dessa oreo truffles.
ALLT var, obvs, av choklad där. Kolla detaljerna på dessa "ljus" liksom - whaat?
Åh, så fint!
Vi frågade lite om caféet när vi pratade med de, ifall de fick många turister och så men det visar sig att detta var mer ett lokalt hak, ca 10% var turister - resten var lokala. Så det kändes lite kul, otippat dock. Så de blev ju jätteglada när denna shutterbug var igång med kameran och fotade ALLT. 
Vi avslutade kvällen med lite shopping i köpcentrumet precis vid hotellet. De har verkligen allt i sina köpcentrum, båtar, akvarium osv osv. Så coolt! 
 
Så det var dag fem. En rätt så fullproppad dag då vi åkte runt väldigt mycket. Kommer ihåg att jag deckade var vi än satte oss, varje gång vi tog taxi så deckade jag. Försökte verkligen att hålla mig vaken men det gick inte. Annars var Miracle Garden en riktigt cool upplevelse, aldrig har jag sett så många blommor och så coola skapelser av blommor. Min favorit var ju såklart alla hjärtan, så underbart. Burj Al Arab var ju också coolt, men hoppades på att ta sig in där någon dag bara för att se men det hann vi aldrig. Men ja, dagens coolaste upplevelse var ju Cocoville. Alltså, ni vet när de hällde chokladen - vi var verkligen sådär woooow! Och om det var gott? Alltså, inga jäkla ord. Skulle ge ganska mycket bara för att äta det igen. Däremot trodde vi att det skulle va många turister där efter vi såg alla bilder och videos men det visade sig att de inte alls får många turister, de flesta är lokala som köper för speciella tillfällen och så. Ungefär en tiondel är turister, en väldigt liten del med tanke hur fint det var där, hur gott det var och hur fin servicen var.
 
Hoppas ni har en fin fredagskväll! ♥
Category: TRAVEL THE WORLD