MY EVERYDAY MAKE UP


Jag brukar börja med concealer, jag har köpt min på MAC (obviously, en adopterad arbetsskada från syster haha). Brukar lägga en plutt på fingret som jag sedan duttar en gång under vardera öga och på olika ställen där jag vill täcka lite extra mycket. Märken och sånt, alltså. Funkar även att lägga på ögonlocken, som primer.
 
Denna concealer/highlighter borste köpte jag från Riri heart MAC kollektionen förra året. Med den masserar jag in concealern som jag precis duttade på olika ställen på ansiktet. Det blir mer jämnt med borsten än med fingret. 


Sen använder jag borsten nedan (MAC brush no. 129) för att lägga denna puder foundation över hela ansiktet. Börjar lägga under ögonen för att låta concealern lägga sig först och därefter lite och jämnt över hela ansiktet.
 

Jag lägger pudret med denna borste: MAC Brush no. 129 - Powder/Blush brush. Mjuk och underbar!

Sedan markerar jag ögonbrynen lite lätt med denna penna - Spiked. Bara ramen, om man säger så. Suddar sedan ut strecken (som redan är ganska svaga) med en såndär brow-brush för en mer naturlig look. 
 

Sedan fyller jag i ögonbrynen lite lätt med skuggan Espresso: en mörkbrun matt skugga. Använder en sne borste.
 
Till vardags använder jag oftast Twinx och Patina. Men även Brownie från Make up store är en vardagsfavorit.
 

Ögonskuggan lägger jag och blendar ut med denna borste: MAC Brush no. 217 - Blending brush
Denna eyeliner, från H&M har länge varit en stor favorit. Väldigt lätt att använda och snäll mot plånboken.

 
Sedan böjer jag fransarna med en enkel ögonfransböjare från H&M, funderar på att köpa en bättre snart men for now funkar budget-varianten helt okej. Jag använder denna grymma mascara: Hypnose Doll eyes, Lancome.
 
Sedan lägger jag läpp-primer på läpparna, denna är från MAC.
 

Denna penna är en vardagsfavorit: Spice från MAC. Den ger en enkel och elegant look.
 
Mitt absoluta favoritäppstift: Velvet Teddy. Mammis köpte denna till mig när vi var ute på min födelsedag förra året och jag föll så jäkla hårt för den otroligt vackra matta nude-färgen. Mitt mest använda läppstift, utan tekan.


Sen lägger jag lite bronzer (Love - Riri hearts MAC) precis under kindbenen som skugga och skin-finish (Stereo Rose - MAC) på kindbenen med en Complexion brush från elf cosmetics. De är så grymma alla tre!


Sist men inte minst sprayar jag ansiktet med Fix+ spray för att ge hela looken en clean finish. För tillfället använder jag dock Charged water eftersom Fix+ var slutsåld överallt, men de har ganska så lika funktioner ändå.
 
Så, det är mitt vardagssmink det. När jag har färgade läppar brukar jag ibland skippa eyeliner, för att variera lite. Men har oftast svårt att släppa eyeliner pennan, älskar! När det gäller en "riktig" tutorial är jag nog inte up for the task. Är inte alls bra på sånt, tutorials och sånt, som riktiga beauty bloggers. Men hoppas ni gillade detta inlägg ändå. Om ni har fler frågor om någon produkt, teknik eller ja, anything - så är det bara att kommentera.
 
Hoppas ni har en underbar måndag allihopa! ♥
Category: BEAUTY & CARE
Elin

Åh vad jag är sugen på att testa mac, du verkar i alla fall vara ett stort fan :)

Anonym

Skulle du kunna visa hur velvet Teddy ser ut på läpparna, sjukt snygg färg!!

Svar: Absolut! Gorgeous färg verkligen :D
Liuzaa