MY BIRTHDAY DINNER AT L'AVVENTURA

Vi åt min födelsedagsmiddag på L'Avventura. Finally! Har velat testa det stället hur länge som helst! 
Lite bubbel medan vi kollade igenom menyn. 
Hungriga och excited för maten. Så stilig man jag har, håller ni inte med? Hihi.
Vi började med carpaccio och arancine. Carpaccion var god men inte den godaste vi har ätit, faktiskt. Hitills har ingen slagit den på Buco Nero. Det var dock flera år sen så jag vet inte om den är lika bra där längre men hitills har jag inte smakat någon som har varit godare än den. Arancine var alltså friterade tryffel - och svamprisottobollar. Riktigt goda var dem, verkligen. Dock aningen för mycket salt för min smak men då saltar jag normalt rätt så lite så jag antar att den var normal i saltmängd för the average joe. 
Sen kom le foooood. 
Hubster tog den grillade havsabborren (branzino) med rostad postatis till. Riktigt gott! Måste verkligen börja ta fisk ute oftare! 
Jag velade och velade mellan denna tryffelpasta, den grillade auberginen och entrecoten men jag tänkte "When in Rome..." Så ja, tryffelpastan (truffle pappardelle) var riktigt god! Bra pasta, krämig sås och en generös portion men helvete vilken hög dos av tryffel. Har inte ätit något med tryffel sen dess, haha! Kan säga att de sista tuggorna var tunga, men å andra sidan slängs inge mat av oss så det var bara att kämpa haha. 
 
Efterrätten BOMBA! Här önskar man definitivt att man var fler, trots att det stod kan delas mellan 2-3. Så det var alltså hallon- och myntagelato, pistagebotten och italiensk marräng som servitören brände med en torch framför oss. Vilken grej! Det var gott, marrängen var så smooooth och god men glassen var lite väl svag i smaken tyckte jag. Hubster höll dock inte med så vi undrar om min smakpalett var något rubbad efter den otroligt smakrika tryffelpastan, haha! Någon mer som ätit dem i kombination och kände samma sak som mig? Hade ju världens förväntningar på kombon hallon och mynta liksom, hur fräscht? 
 
Några bilder från firandet av min födelsedag förra veckan på L'Avventura. Vilket ställe! Så fint. Dock väldigt mycket folk, det första vi tänkte när vi kom in till den stora matsalen var "Corona what?" - helt sjukt. Servicen var trevlig och maten var god, kan definitivt tänka mig gå tillbaka och smaka på fler rätter (kanske inte med tryffel dock, haha) då vi hade så svårt att välja mellan rätterna. En sak att tänka på är att det är rätt så högt i tak och det är byggt på det sättet att det blir väldigt högljutt där inne. Har för mig att det var en gammal teater förr i tiden. Tur att man har mannen som kan förklara sånt, haha lite middagskuriosa. Så ja, det var lite svårt att prata i början och vi praktiskt taget skrek för att prata men sen när folk började lämna stället så blev det mysigare. Har ni ätit där? Vad tycktes?
 
Ikväll blir det hämtmat, choklad och x antal avsnitt av Lucifer. Kan det snälla regna ikväll? ♥
Category: EVERYDAY PHOTOS
italian food - restaurang - stockholm