MY VERSION OF KETO MILANO

Så! Kommer ni ihåg den goda salladen Keto Milano från Kale and Crave som jag föll för så hårt? Här finns bilder på originalsalladen. Jag försökte återskapa den här hemma i helgen och det blev ganska så likt. Sjukt gott verkligen! Gjorde den ikväll också, väldigt mättande och gott. Här kommer receptet/how to: 
 
Ni behöver: grönkål, babyspenat, broccoli (1 huvud), avokado, minutkyckling i smaken peppar/paprika, mandlar, 1 citron, olivolja, flytande honung, salt/peppar, vitlökspulver, riven parmesanost och chiliflingor
 
Jag började med att koka broccoli i ca 10-15 min. Medan de kokade började jag riva grönkålen och babyspenat som jag slängde ned i två skålar. När broccolin har kokat klart låter jag vattnet rinna av och så steker jag broccolin i lite kokosolja. Saltade/pepprade och strör över med lite (eller mycket haha) vitlökspulver. Lägger ned broccolin i salladen. På den varma pannan rostar jag mandlarna (ca 1 näve per portion) i lite smörspray (testade lite spontant och det blev najs, går nog att skippa smörsprayen). Slänger ned mandlarna i salladen. Vi använde oss av färdig minutkyckling i smaken peppar/paprika som vi slängde ned i salladen. Även avokadon (i bitar). Sist men inte minst drizzlade jag över citronette generöst och blandade allt. Citronetten gjorde jag genom att blanda 1 dl olivolja, 2 msk citronsaft, 2 tsk riven citronskal och 2 tsk flytande honung. Toppade med parmesan och chiliflingor. Ta-da! 

Dags att sova. Så trött från en så lång dag! Hoppas ni har en underbar måndagskväll ♥


Category: FOOD IS LOVE
kale and crave - keto Milano
Lina

Gud vad gott, broccoli är livet!