EATALY

I söndags hamnade vi väldigt spontant på omtalade Eataly. Vi var ute och skulle kika lite på mellandagsrean men hungern fick oss att ge upp på alla reor. Efter mycket grubbel om var vi ska äta så föreslog jag Eataly, var så himla nyfiken! 
Däremot var det ju väldigt spontant, vi skulle ju bara ha en chilldag på stan så var väldigt chillklädd.. 
Medan vi väntade på att få bord så gick vi runt och kikade lite på alla goda grejer. Fick faktiskt med mig ett litet paket chokladpraliner med hasselnötter.
Till slut fick vi ett bord och började kika lite på den fina menyn.
En väldigt najs plats hade vi också.
Jag tog ett glas rött (fan kom på nu att jag glömde skriva ned/fota vilken sort det var) och han tog italiensk öl. 
Sen kom maten. Jag tog en Margherita pizza och hubster tog en pasta med räkor, zucchini och pistagenötter. Hans rätt var riktigt fräsch men min rätt var vinnaren under denna middag. Wow, oh wow. Jag brukar egentligen aldrig ta en sånhär enkel rätt men har varit så sugen på en riktigt BRA margherita pizza så himla länge. Speciellt efter vi såg pizza-avsnittet av Ugly foods på Netflix. Den kändes precis så! Har nog aldrig ätit en så god pizza här i Sverige. 
HUNGRIG LIZZIE, och fullt omedveten om att denna pizza skulle ta mig med storm. 
Finaste hubster. 
Tyvärr var efterrätten inte lika 100 av 100. Vi tog panacottan (which we love) och när den dök upp kändes den så tom. What's this? Så tråkig presentation, inga bär/frukter/choklad nothing?! Men men, självklart kan man inte låta presentation ta över så vi hade fortfarande höga förväntningar på denna dessert, speciellt då vi åt så bra mat precis innan. Men nae, så himla tråkig dessert. Den var inte äcklig men verkligen inte wow på något sätt. Skulle definitivt säga att Pane vino's panacotta var tusen gånger godare. 
 
2018's sista restaurangbesök var verkligen 100 av 100. Eller ja, 90/100 om man ska räkna med efterrätten. Men annars var servicen helt ok (hovmästaren som först välkomnade oss var hur trevliga som helst men servitörerna verkade väldigt TPL...) och miljön var så himla najs. Så fint överallt och härlig vibe, och den där pizzan kommer jag drömma om länge. Den satte verkligen ribban. Lär definitivt äta där igen och köpa grejer. Marknaden där nere var så himla fin. Lite pricey obviously men ibland kan man ju lyxa till det och unna sig. Har ni besökt Eataly? Vad tyckte ni?
 
Hoppas ni har en underbar onsdagskväll! ♥ 
Publicerat i EVERYDAY PHOTOS
Taggar: café och restaurang / italiensk mat / pasta / pizza
#1 / / Jessica:

Tråkigt på desserten men annars låter det ju toppen. Har inte varit där men kan bli=) Gott Nytt År!!