QUREE WEDS RUB

Här kommer ett litet inlägg om bröllopsfesterna för Quree och Ruben. Vi börjar från fest nr 1; hennafesten. En väldigt färgglad fest som även brukar kallas Gurkmeja-fest då man brukar smeta lite pasta av gurkmeja på paret. Eller ja, paret om man väljer att ha festen tillsammans vilket kan va väldigt kul och mindre kostsamt om man hänger med ungefär samma människor. Vissa väljer att ha separat också, helt upp till var och en såklart. 
 
Den åh-så-fina och färgglada scenen. Ju mer färg desto roligare, är typ mottot på hennafesten. 
 
Fina brudparet! Här sitter de typ halva kvällen och blir matad och gurkmeja-smetad av sina gäster. 
 
Gruppbild med alla vi från tjejens sida som vi tillhör. Ser ni mig? Såklart inte, systers feta telefon täcker mitt ansikte kul nog, haha! Oh, well...
 
När hubster och jag gick upp och matade brudparet med något sött och smetade lite gurkmeja-pasta på deras panna, för att önska de lycka i livet.
 
Fest nr 2 var då... korg/present (?) fest, eller Mehendi Raat som många kallar det. Under denna kväll började vi festen hos Quree där det målades henna och sedan kom då brudgummens sida med presenter; typ platta korgar med hennes bröllopskläder, smink och annat fint till bruden. Under kvällen kommer alltså hela brudgummens sida och välkomnas av oss på tjejens sida med sött och mat. 
 
Quree fick sin bröllopshenna målad.
 
Här blir jag målad med svart henna. Hur fint? Vi alla bridemaids körde övre sidan av en hand. 
Quree's brudhenna, så fint!
 
Cupcakes av fina Afrose (amateurbaking på instagram, om ni inte följer så har ni definitivt missat något). En så gullig tjej! Hon fixade vår otroligt fina och goda bröllopstårta på min och Musses vigsel. Nu när jag skriver detta inlägg så blir jag så sugen på att gå igenom våra gamla bilder och bjuda på ett riktigt scoop från mitt och Musses bröllop. Vad sägs guys? Long overdue I know, men bättre sent än aldrig.
 
Det var alltså Quree's fest, sen gick vi vidare till Rub's fest. Även om det var samma kväll så är det ju två separata fester som anordnas av vardera sida/släkt. På den senare festen som hölls utomhus (sååå skönt då det var värmebölja) bjöds det på smörgåstårta och sött men vi var så mätta från all libanesisk mat vi hade stoppat i oss på Quree's fest. 
 
Fest nr 4 skulle egentligen vara själva vigseln men det hade brudparet redan gjort tidigare pga circumstances. Så denna dag på Taxinge slott (så fint!) hade vi en fin minnesstund för Quree's mamma. Det var vackert, verkligen - och hur fina var inte dem denna dag?! 
 
Dagens look! 
Medan man väntade i toakön. Jag och snygging hubster. 
 
Denna bild var ju riktigt jäkla royal! Love it. Dock haaatar jag att jag inte kan sitta rak i ryggen. Måste jobba på det.
 
... och så the final fiesta; bröllopsmottagningen. Vilken jäkla pangkväll det var!! 
 
En bild på oss medan vi väntade på att brudgummen och hans släkt skulle braka sig in och förhandla för att komma in. Nu kanske vissa ba va? Vadå betala för att komma in på sin egen fest? Traditionellt är det budens familj som håller festen och då sker det som en liten rolig förhandling vid dörren där budens sida och brudgummen med hans sida förhandlar för att komma in. Det brukar bli vilt, haha! 
Jag och mina två favoriter. Ville ta bild med fler framför denna fina vägg men det var så mycket som hände på denna fest att jag inte hann.
 
All dansträning de senaste veckorna kom till prov. Här är the boys med Disco dancer numret som dansades i brudens pappas ära. Uncle blev så himla glad och bjöd på sig själv när han blev uppdragen under dansen. Så kul!
 
Det sista uppträdandet när alllllla dansade! Det värsta var att jag nailade denna på alla träningar men väl på plats glömde jag allt, haha! Oh well, det var kul ändå. Jag och Neelam hade matchat lite denna kväll som ni ser, helt oplanerat. Vi hann dock aldrig ta en bild framför rosväggen med våra systrar som också hade matchat. Hur sjukt? Oh well, denna får väl duga.
 
Det var en liten sammanfattning av hela bröllops-bonanzan som pågått lately. Dessa bilder är då från Quree och Rub's bröllopsfester, vi har även gått på andra bröllopsfester i denna mos också. Det kommer asap! Många fester och mycket kul men ja - dagen efter bröllopet låg jag i sängen och degade hela dagen pga total utmattning haha! Har ni några frågor om bröllopsfesterna? Det är bara att slänga iväg en kommentar. 
 
Hoppas ni har en underbar onsdagskväll! ♥
Publicerat i EVERYDAY PHOTOS
Taggar: bollywod / desi wedding / henna / saree / wedding