DUBAI DAY SIX

Började dagen tidigt med en god frulle. Älskade denna vagn med gottis. Så fin inredning!
 
Favvostationen! Har nog aldrig fått i mig så mycket Nutella under en vecka... Inte undra på att jag gick upp i vikt. Har som tur jobbat bort allt sen jag kom hem. Phew. Haha, skulle vart dyrt att ersätta garderoben...
Sen tog vi bussen till Abu Dhabi.
Arkitekturen var ju helt galen där. Kolla den där runda byggnaden liksom! 
När vi kom fram till Abu Dhabi med bussen tog vi taxi till Sheikh Zayed Grand Mosque.
Denna dag hade jag på mig ett set från H&M (trend). Tänkte att det var heltäckande då det var mer konservativt i Abu Dhabi än i Dubai. Sen skulle vi ju till denna moské så det kändes smart.
Det var verkligen sinnessjukt vackert. Varning för många detaljbilder. För fina detaljer där!!
Min outfit var dock inte täckande nog. Byxorna är ju lite korta i benen, så eftersom man såg den nedre delen av smalbenen så fick man låna denna outfit. Älskade verkligen färgen. 
Så så vackert.
Tror faktiskt att hubster höll på att ta förra bilden här på andra bilden.
Vackra detaljer.
Vacker man.
Alltså - wow!
Kunde inte sluta fota...
 
Tror faktiskt att det var denna bild jag höll på att ta på taket. En av mina favoritbilder från moskén.
Min fina kärlek.
Den mest populära fotoplatsen.
Wow!
Hubby fotar detaljer. 
Det fanns liksom inte en enda vinkel som inte var genomtänkt och superdetaljerad. Hur vackert?!
Passade på att ta en selfie på kvinnodelen. Det var lite lugnare där. 
Passade även på att ta ett par folktomma detaljbilder.
Sen möttes vi upp igen och tog en stroll i den sista delen av moskén, insidan.
Detaljerna!!
Moisakglas, hur fint?
Haha, ungefär såhär såg jag ut varannan minut. Hade nämligen glömt min tofs och håret skulle inte sticka ut alltför mycket utanför luvan. Sen kan jag säga att det var svettigt i denna outfit... 
Stora chandeliers.
En klocka med alla bönetider.
Haha, det här var typ Musse överallt. I alla byggnader vi var i, och utanför.
Innan vi gick ut tog Musse denna bild. Alltså! Älskar den. 
 
Sen tog vi bussen tillbaka till Dubai och så fort vi kom fram till Ibn Battuta Mall var vi SÅ hungriga så vi passade på att prova på deras Mcdonalds. Det var gott men gillar Sveries mer faktiskt. 
 
Sen blev vi supersötsugna så vi gick förbi Baskin & Robbins och tänkte oh what the hell..
 
Jag tog en Chocolate Overload och han tog en Caramel Turtle truffle. Att välja glass där måste ha varit det svåraste någonsin. Alla smaker var så fiffiga och beskrivningarna lät så goda, ville ha ALLA. Märkte btw efteråt när jag kollade på mina bilder att dessa två smaker var sockerfria. Det visste vi inte. Gott var det!
 
Sen tog vi tunnelbanan till den kända Souk som alla sa att vi bara måste besöka. Tydligen skulle det vara en autentiskt souk men hela stället var nästan fullt med bengaler, indier och pakis som sålde sånt som man kan hitta rätt så billigt i hemländerna. Så det gav inte så mycket. Men det var ju lite kul att bara gå runt där och åka en äkta abra som de lokala men bortsett från det var det egentligen inte så jättewow.
Om man gillar guld, så kommer man nog stortrivas här. Kolla dessa MASSIVA halsband liksom - what?!
 
Massssssa fina lyktor och vattenpipor. Vi köpte faktiskt en jättefin vattenpipa som jag ska visa er sen.
 
Vi gick runt lite i området innan vi tog tunnelbanan till Dubai Mall. Haha, ja vi trivdes bra där. 
 
Vi gick runt på gigantiska Fashion Avenue i Dubai Mall.
De hade till och med ett Armani-café - WHAT?!
Hubby tyckte nog inte att det var så jättekul...
Vi gick runt lite och windowshoppade.
 
Sen blev vi såklart hungriga... igen. Så lyckades äntligen övertala hubster att prova Five guys som jag hade hört och läst så bra om. Jag vet, vi åt extremt mycket hamburgare på denna resa...
 
Men denna burgare var något helt annat. WOW, vilka smaker! SÅ gott. Verkligen en av de godaste hamburgarna jag någonsin ätit. Köttet, brödet, osten, tillbehören, pommessen och shaken. ALLT. Man väljer själv vad man vill ha på den, man kan ta allt på listan om man vill det med, kostar lika mycket. Bra grejer var det, verkligen. Skulle kunna ta en snapp-tripp till London (visst är det närmsta stället med Five Guys?) bara för att få äta det igen. Vi båda tyckte att Five guys slog Shake Shack på alla sätt som det går. 
 
Så, det var dag nummer sex. Ännu en fullproppad dag då vi åkte till en helt ny stad, åkte tunnelbana och besökte Souk. Abu Dhabi var fint, dock inte lika flashigt som Dubai, lite mer konservativt och det kändes som att man såg fler lokala där. Kanske kändes så då allt var mindre flashigt, vet inte riktigt. Men moskén var i alla fall sinnessjukt vackert. Fick rensa mobilen på detaljbilder på bussresan hem, bortsett från då jag sov... Denna dag och dag fem (här) deckade jag nästan var jag än satte mig. Jag var SÅ utmattad efter alla äventyr och fick helt enkelt säga till att jag inte orkar längre. Jag älskar att uppleva och se nya saker, men det blev för mycket för mig. Det var varmt, vi gick rätt så mycket under dagarna och åt rätt så tung mat så min kropp var så seg och utmattad denna dag. Kommer inte ens ihåg vad vi gjorde efter burgaren på kvällen. Tror vi gick runt mer i Dubai mall och försökte hitta presenter till familjemedlemmar. Utan resultat dock..
 
Hoppas ni har en underbar tisdagskväll! ♥
Category: TRAVEL THE WORLD
abu dhabi - dubai mall - five guys - sheikh zayed grand mosque
Emma

Å var det längesen du köpte den där jumpsuiten? var jättefin ju😍

Svar: Åh, nu står de inte här vilket inlägg du kommeterade - va dåligt :( är de svartvita setet? Från hm, de va i vintras men har sett de hänga kvar nu :)
Liuzaa