THE ANSWERS

Favoritbloggar?
Angelica Blick, Lisaplace och Sania Claus.
 
Kan du göra en video om hur du sminkar dig till vardags?
Kommer att fixa en liten sminkhörna snart och då kanske det blir någon video, ni har ju trots allt frågat om det ett tag. Dock kan jag inte lova mua-kvalle, är verkligen amatör när det gäller smink haha!
 
Jag i veckan.
 
Vad tycker du om Kim karsahsians klädstil?
Varierande måste jag säga. Ibland tycker jag hon klär sig riktigt snyggt, speciellt i nudefärgade/svarta fodralklänningar/pennkjolar och så, och ibland undrar jag ifall vad i helvete hon har på sig, haha! 
 
Är du muslim? Och va tycker du om saken som har hänt i Frankrike?
Ja det är jag, ni som har följt med här i bloggen ett längre tag vet att jag inte skriver om religion här i bloggen, så det här är sista gången jag svarar på en fråga som handlar om det. Jag tycker det är otroligt hemskt och läskigt att så många människor går runt med så lite kunskap i hjärnan och så mycket hat i hjärtat. Vet verkligen inte vad mer jag ska säga, man blir ju speechless. 
 
Tjänar du pengar på bloggen, ungefär hur många läsare har du? Älskar din blogg!!
Åh, tack så jättemycket! Jag tjänar inte sådär supermycket, det varierar ganska mycket. Några hundralappar här och var kan jag kamma hem och så samarbetar jag med vissa modehemsidor vilket är underbart. Ungefär 150-200 läsare per dag, så inga fyrsiffriga nummer eller så. Men det jag älskar är hur många av er har följt med här i bloggen i flera år. Blir alldeles varm i hjärtat när jag får era fina kommentarer om hur bra bloggen är. Tack!!
 
Hej! Jag försöker att bli bättre på att sälja kläder på Tradera, och du känns ju som en expert. Så tänkte fråga, hur gör du med frakten till köparen? Alltså vart köper du paketen? Känns så dyrt med dom där gröna paketen från posten. Vad använder du? Tack!
Haha, expert vet jag inte men tack! I Jag låter köparen betala frakten och det är för att jag oftast säljer småsaker. När man säljer dyrare saker rekommenderar jag att erbjuda fri frakt eftersom det lockar till mer köp. I början använde jag de gröna paketen som man köper på Posten men såg direkt (på mina poäng på Tradera) att mina köpare kände att det var för dyrt med frakt. Då började jag använda plastpåsar och paketeringsmaterial som jag köper i lass (mer om det här) vilket blev billigare och bättre. Hoppas det hjälpte!
 
Säljer en hel del fint på Tradera just nu. In här och fynda! 
 
Vart jobbade du tidigare? I butik?
Jag jobbade i butiken Tvins i Täby Centrum.
 
Kan inte du publicera din text om kandidatuppsats? Hur hittade du personen du skrev med och hur kom ni fram till vad ni ska skriva om? Hur gör man för att komma överens bäst utan att bli oeniga?
Inlägget finns här.
 
När tänkte ni gifta er o vill ni flytta in direkt till eget eller vill ni vänta tills ni fått stabila jobb o liknande?
Vi tänkte gifta oss i år. Att landa drömjobbet såhär tidigt känns för lite för girigt så ett någorlunda stabilt jobb räcker. Tanken är att skaffa lägenhet innan bröllopet och möblera och sånt och flytta dit direkt efter bröllopet.
 
Vill du flytta någon gång i framtiden?
Tror svaret här över täcker denna fråga :)
 
Vad tror du att du skulle gjort just nu ifall du inte visste vad du ville studera till?
Jag skulle nog jobba och spara pengar.
 
Skulle det gå bra att ha träningsskor på sig som vardagsskor eller är det bara till träningen?
Man kan absolut ha det till vardags. Det är både snyggt och bra för benen! I alla fall om man har "rätt" skor. Något jag rekommenderar är Löplabbet, de hjälper en att hitta rätt skor för just dig och vad du vill göra i dem.
 
Nike Air Max är supersköna vardagsskor. Här hittar ni dem.
 
Vad tyckte du om dina lärare på campus?
Väldigt olika. Vissa var GRYMMA, man förstod verkligen varför de var lärare och skulle aldrig kunna somna på deras föreläsningar för de undervisade så grymt bra. Sen fanns det vissa mindre bra, ville typ get them fired.
 
Vilken linje gick du gymnasiet?
Natur-Natur på engelska i Internationella Engelska Gymnasiet (Skanstull).
 
Jag kommer ihåg att du tidigare berättade att du och din fästman brukade gömma er i början för att träffas. Hur gjorde du för att berätta för dina föräldrar och hur reagerade dem? 
Yes, det gjorde vi. Vi märkte hur långt det hade spridit sig om oss och vi ville att våra föräldrar skulle höra det från oss och inte som skvaller så vi valde att berätta till våra föräldrar en kväll (separat men samtidigt). Vi trodde ju hela tiden att de visste, men de blev jättechockade, kanske över att de hade rätt? Haha, jag vet inte. Men de var i alla fall chockade och tysta ett tag och sen släppte det och de visade hur glada de faktiskt var. 

Vad är ditt roligaste minne? 
Det går knappast att välja ETT roligaste minne. Ett av mina favoritminnen är när jag var i Italien med ett gäng härliga tjejer. Vid kvällssolen var det dags för glass (igen..) och medans vi gick ut med varsin yummy gelato i handen råkade jag sätta på musik från min mobil. Hade den där lilla Nokia express music med play-paus-knappar på sidorna, kommer ni ihåg? Det var verkligen så klockrent! Verkligen en stund värd att minnas.

Vem är den viktigaste personen i ditt liv? 
Omöjligt att välja en person, helt omöjligt. Föräldrarna, syster och Musse är mina absoluta can't-live-withouts.

Vilken människa har gjort störst intryck i livet för dig? 
Musse, utan tvekan. Han har gjort mig mer utåtriktad och social (var otroligt blyg och tillbakadragen innan), även lite mindre control-freak och pushat mig mot det bättre, hela tiden, varje dag. Fantastisk människa!!
 
Jag och min fina.

Vem är din förebild? 
Åh, känner mig så himla tråkig just nu men jag tror inte jag har någon. Någon jag brukade se upp till var Beyonce men lately är jag lite osäker på henne. Hon är otroligt talented och wow men ändå känner jag att det finns mycket hon gör som jag inte alls respekterar, och därmed kan jag inte se upp till henne på samma sätt som förut.

Vilket är ditt drömresemål? 
Bora Bora, wow oh wow! Har ni sett bilder därifrån? Det ser ju helt sagolikt ut.. Nästan lite unreal.
 
Hur mkt pengar spenderar du i månaden? Och hur kan man göra för att spara lite varje månad :)
Åh, denna fråga ger mig ångest haha! Alldeles för mycket kan jag lova. Just nu är jag även arbetslös så har behövt använda sparade pengar (ångeeest). Några exempel på hur man kan spara pengar är att handla mat på stora matvaruhus (där är det oftast billigare) och fixa matlådor istället för att äta ute, försöka rensa i garderoben ibland och sälja bra saker som inte används, pyssla med saker själv (det finns mycket som man kan göra själv istället för att köpa färdiga, t ex fina brickor, kuddar osv) och lägga undan pengar varje månad till ett sparkonto (vilket är lättare att göra när man har jobb och pengar kommer in oftare, självlart).
 
Har många sidor lr ord måste kandidatuppsatsen vara? Hur många sidor blev eran? 
Gick det fort att skriva eller tog det jätte mycket tid? Ska skriva uppsats denna termin och är väldigt orolig över att inte hitta någon att skriva med. 
Har för mig att det var 15 000 ord (+/- 10%). Jag har för mig att våran låg på ungefär så många ord. Det tog lite tid och det gör det, man vill ju få till en BRA text med bra argument och i rätt mängd ord osv. Mycket att tänka på men när man får till ett flow så flowar det på! Det kommer ordna sig ska du se. Försök prata med olika människor nu och se ifall du klickar med någon. När uppsatsen börjar brukar det finnas många i samma sits.
 
Vad är din absoluta favoritmaträtt? (En nyttig och en onyttig)
En nyttig favoriträtt är ju utan tvekan ceasarsallad, både hemgjord och på restaurang/café. När jag gör den hemma brukar jag slänga ned lite allt möjligt som t ex fetaost. Sen ÄLSKAR jag även spenat, verkligen älskar! Min favoriträtt när det kommer till onyttiga rätter är ju utan tvekan hamburgare. Finns inget godare. Nu för tiden äter jag nästan aldrig på Burger King och McDonalds osv, utan jag älskar hak som är specialiserade på hamburgare, som Lily's Burger och Svenska hamburgarköket. Now THAT'S a real hamburger. Mums!
 
 
Trodde du att du skulle komma så långt med bloggen?
Verkligen inte, haha! Otroligt kul är det. I början var det bara någonstans jag skrev vääääldigt detaljerat om mina dagar för mina närmaste vänner (at the time) och la upp en massa hemska bilder. Sen antar jag att man blev lite bättre med bilder och mindre detaljerad, och bloggen blev bättre. Nu när jag kollar statistiken blir jag ibland lite rädd, det är alltså såhär många människor som klickat in sig här IDAG. What?! Kommer fortfarande ihåg hur stum jag blev när ett par gulliga tjejer kom fram till mig i Gallerian och gav mig en komplimang för min blogg. Kändes så surreal men samtidigt underbart kul! Kändes som jag svävade på moln hela den dagen.  
 
Trivs du bättre i ditt nya hem nu?
Jo, det skulle man kunna säga. Finns dock ingen dag jag inte saknar vårt gamla hus och mitt gamla rum. 
 
Vad är dina o Musses olikheter? (=hur kompletterar ni varandra)
Vi är faktiskt väääldigt olika. Han är en saver, jag är en spender vilket ger oss en bra balans. Ganska ironiskt att jag är ekonomen av oss, haha! Har lättare att slå till om man säger så, medan han tänker lite mer innan han köper något. Vilket är bra, något jag börjat göra mer nu för tiden. Han är otroligt spontan och jag är lite mer planerad, även där påverkar vi varandra mot en bra balans. Jag har liksom lärt mig att vara mer spontan, att inte planera varje jäkla dag. Otroligt skönt! Det är nog de största skillnaderna mellan oss, sen finns det ju även mindre vardagliga skillnader.
 
Hur ser ditt drömbröllop ut?
Mitt drömbröllop är OTROLIGT litet faktiskt. Bara våra familjer, nääärmaste släkt och nääärmaste vänner. Högst 50 pers. Ett bröllop utomhus tycker jag är otroligt fint. Runda bord, ljust och fint. Vackra små detaljer som namnskyltar vid borden, fina party gifts och roliga aktiviteter. Det här skulle vara heeeelt underbart. Åh..
 
Vad brukar du äta för nyttiga måltider när du inte har cheatday? Behöver inspo under vardagarna.
Brukar göra vaniljkvarg då och då, istället för att köpa vaniljkvarg vilket innehåller ganska så mycket socker. Två matskedar naturell kvarg, lite proteinpulver i vaniljsmak och lite vaniljpulver. Jättegott med bär och/eller granola. Grönsaker och hummus är även en stor favorit! Skivade bananer med peanutbutter är yum. Olika proteinbarer är jättepraktiskt att ha, som Questbar eller proteinbarer från Fitnessguru. Har även gått och förälskat mig i Bounce-bollarna, otroligt goda är dem. På Blueberry brukar man hitta goda och nyttiga snacks. 
 
 
Om du fick drömma fritt hur skulle din framtid se ut med din fästmö? (Hem, jobb, familj, hobby) tack för en bra blogg! Keep it up gurl ;-)
Åh, tack så mycket! Tror du menar fästman? ;) Vi skulle bo i en liten men mysig lägenhet en bit bort från stan. Ljus och stilren, men ändå mysig, inredning. När familjen blir större vill vi flytta till något större. Jobb är verkligen det svåraste tycker jag, något inom mode och ekonomi är det tänkt. Gärna kontorsjobb så kan vi i alla fall äta middag tillsammans. Barn är också svårt för jag skulle verkligen vilja ha många barn, en stor familj, men ja, att föda.. Det ser ju inte så jättekul ut. Så 2-3 låter nog lagom. Vi vill se hela världen, verkligen. Så många resor lär det bli.
 
Så, det var alla frågor från denna gång. Så kul med så roliga frågor, tack så mycket! Hoppas ni har en fin kväll! ♥
Anonym

Åh va fina du och din kille är tillsammans!! Älskar din blogg!!!

Svar: Åh tack så mycket, tusen kramar! :D
Liuzaa